2013. március 5., kedd

Húsvéti kalács 1.

Húsvéti kalács főpróba

Kipróbáltam a fonott kalács alakú tepsimet tegnap, nehogy húsvét napján érjen meglepetés :D

Szép lett, finom lett a kalács, de nem az igazi... a külseje ropogós, belseje jól átsült és finom, de inkább kenyér jellegű mint kalács, ízre meg inkább lángos vagy fánk jellegű... ma kipróbálok egy másik receptet is, bár ezt is biztosan meg fogom sütni húsvétra, remek lesz a sonka és tojás mellé :)




A hozzávalók:
25 dkg liszt
2 ek cukor (gyümölcscukrot használtam)
1,5 dl tej
1,25 dkg élesztő
1/4 tk só
2,5 dkg vaj

(ez a fele az eredeti receptnek)

A cukros meleg tejbe morzsoltam az élesztőt és a többi hozzávalóhoz adtam, majd robotgéppel összedolgoztam. Olajjal kikent formába tettem a tésztát és megvártam, míg megkel.
Ezután kb. 175 fokon 20-25 percig sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése